SOCIAAL RECHT

Het sociaal recht kan opgesplitst worden in 3 takken: het arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en het sociaal strafrecht.

Arbeidsrecht

In het arbeidsrecht staat de relatie tussen werkgever en werknemer – zowel collectief als individueel - centraal. Deze relatie start reeds voor het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst en loopt vaak ook verder na de beëindiging ervan. 

De advocaten van LM&DS staan tot uw dienst om u bij elk probleem de loop van deze relatie snel en efficiënt te adviseren en de beste oplossingen te vinden. 

U kan bij ons terecht bij vragen of problemen omtrent

  • Uw statuut
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Beëindiging van de tewerkstelling
  • Welzijn op het werk
  • Collectief arbeidsrecht
  • Sociale inspectie

Ontdek wat het arbeidsrecht betekent voor u

Sociaal zekerheidsrecht

In het sociale zekerheidsrecht staat de relatie tussen de openbare instelling enerzijds en de onderneming, werknemer of zelfstandige anderzijds centraal. 
Wij adviseren de sociaal verzekerde bij arbeidsongevallen, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid…

LM&DS adviseert u en verdedigt uw zaak voor de arbeidsgerechten ingeval van discussies rond schijnzelfstandigheid of schijnwerknemerschap. Wij staan u tevens bij ingeval van conflicten met de RSZ of RSVZ.

Sociaal strafrecht

Wij staan u bij ingeval van controle door de sociale inspectie en begeleiden u bij de administratiefrechtelijke procedures. Wij verdedigen uw rechten voor de correctionele rechtbank

CONTACTEER ONS

Sommige problemen overschrijden het arbeidsrecht en raken andere materies, zoals zelfstandige samenwerkingen, bestuurdersaansprakelijkheid, handelsagentuur, oprichten van managementvennootschappen en de werking van de algemene vergadering en de raad van bestuur,…

Hiervoor kan u bij LM&DS Advocatenkantoor Mechelen rekenen op een doorgedreven samenwerking van verschillende advocaten.  Bij LM&DS combineren we deze expertise en bieden we u een unieke service.

U moet niet langer op zoek naar de specialist voor elk mogelijk probleem: deze wordt u door LM&DS gegarandeerd.

Contacteer ons voor een gesprek

Sven Mertens Sven Mertens Veerle Stroobants Veerle Stroobants Karolien Calluy Karolien Calluy