Menu Bel 015 55 00 31 Inloggen
Home Vennootschapsrecht

Vennootschapsrecht

Het vennootschapsrecht maakt deel uit van het ondernemingsrecht. Onze advocaten bij LM&DS zorgen voor bijstand en behartigen uw belangen wanneer u te maken heeft met deze tak van het recht.

Wij begeleiden u, samen met uw boekhouder of accountant en notaris, bij de oprichting van uw vennootschap. Wij maken voor u statuten en aandeelhoudersovereenkomsten op. Wij begeleiden u ook bij overnames (handelsfonds en aandelen), waarbij wij u bijstaan bij het hele proces van onderhandelingen tot closing. 

Wij staan u ook bij wanneer u vragen heeft bij de dagelijkse werking van de vennootschapsorganen, bijvoorbeeld bij het samenroepen van een gewone of bijzondere algemene vergadering. Ook bij ontbinding en vereffening van uw vennootschap kunnen wij u helpen.

Wij behartigen ook uw belangen wanneer u dagvaardt of gedagvaard wordt, bijvoorbeeld bij aansprakelijkheid van bestuurders. Indien u een conflict hebt met uw medevennoten en u bijvoorbeeld wenst uit te treden, dan kunnen voor u mogelijk een geschillenregelingprocedure starten.

Contact

Bijstand nodig voor uw vennootschap? Raadpleeg onze advocaten voor juridsche begeleiding en advies. Wij zorgen dat uw aanvraag meteen terecht komt bij de juiste persoon.

Contacteer ons

Om uw surfervaring te verbeteren maakt LM&DS gebruik van cookies. Meer informatie   OK