Menu Bel 015 55 00 31 Inloggen
Home Wat dekt mijn verzekering bij overtreding?

Wat dekt mijn verzekering bij overtreding?

U bent voor van-alles-en-nog wat verzekerd, maar u leest de kleine lettertjes niet of krijgt er als zovelen kop nog staart aan. Dat is jammer. Welke kosten dekt uw verzekering nu werkelijk bij overtreding?

Tal van polissen voorzien meestal weinig bekende dekkingen. Wij lijsten even op waarvoor u bij uw verzekeraar terecht kan in het geval van een verkeersovertreding:

De rechtbijstandsverzekeraar van uw auto betaalt de kosten van LM&DS- en gerechtskosten ook wanneer u voor de politierechtbank moet verschijnen omdat u te snel reed, een ongeval (met gekwesten) veroorzaakte, dronken was, drugs had gebruikt, beticht wordt van vluchtmisdrijf,  door het rode licht reed….

Lijdt u zelf schade in het verkeer die uw wil vergoed zien, dan kan u eveneens bij een ons terecht op kosten van de verzekeraar.   

Blijkt dat de veroorzaker van uw schade onvermogend is, dan loont het de moeite uw dekking te bekijken. De verzekeraars betalen meestal zelf de schade uit tot een bepaald plafond.

Wordt u het slachtoffer van een opzettelijke gewelddaad en blijft de dader onbekend of heeft deze geen middelen om u te vergoeden, dan kan u terecht bij het fonds voor slachtoffers van gewelddaden. Ook deze procedure is dikwijls voorzien in uw rechtsbijstandspolis en kan door onze advocaten worden gevoerd.

De familiale verzekeraar dekt niet alleen uw aansprakelijkheid wanneer u, uw kinderen, de hond schade veroorzaakt. Ook daar is dikwijls een luik rechtsbijstand die u toelaat LM&DS onder de arm te nemen om de door uw geleden schade te recupereren.

De brand- en woningverzekeraars voorzien meestal eveneens in een dekking rechtsbijstand zodat u schade die u lijdt door een buur (zelfs zonder dat die een fout maakt maar gewoon omdat het evenwicht tussen de buren is geschonden) door ons kan worden terug gevorderd.

Bent u niet zeker wat uw verzekering nu precies dekt? 

Vraag het aan onze advocaten. Zij bekijken uw dossier nauwgezet na en delen u meteen mee welke kosten en vergoedingen er zijn in uw situatie.

Contacteer ons

Om uw surfervaring te verbeteren maakt LM&DS gebruik van cookies. Meer informatie   OK