Menu Bel 015 55 00 31 Inloggen
Home Jeugdrecht

Jeugdrecht

Het jeugdrecht is een onderdeel van familierecht en heeft vooral betrekking op het hele reilen en zeilen van kinderen. Dit zowel ter bescherming van zijn positie in het gezinsleven als ter bescherming tegen jeugddelinquentie. 

Bij advocatenkantoor LM&DS zorgen we voor de juiste gespecialiseerde mensen in het familierecht. Zij staan u onder andere bij in het geval u te maken krijgt met afstamming, adoptie, beschermingsstatuten, onderhoudsgelden, verblijfsproblematiek met kinderen, enzovoort:

Afstamming 

Wanneer u de afstammingsband t.a.v. een persoon wil vastleggen of betwisten dient er tijdig een procedure te worden opgestart, voor bijvoorbeeld de erkenning van vaderschap of de betwisting van vaderschap. Voor deskundige hulp kan u ons contacteren. LM&DS adviseert u en start desgewenst tijdig de procedure.

Adoptie

Indien ouders kiezen om een kind te adopteren of een kind ter adoptie af te staan, kunnen allerlei verwikkelingen ontstaan. Gelet op de gevoeligheid van de materie zijn de procedures complex en dienen allerlei voorwaarden te worden gerespecteerd. LM&DS kan u de nodige bijstand leveren bij zowel de gewone als de volle adoptie, ook wanneer het over een internationale adoptie gaat. 

In het geval van een negatief adoptieadvies helpen wij u beroep aantekenen.

Beschermingsstatuten

Wilsonbekwame personen kunnen een beschermingsstatuut te verkrijgen. Dit kan via gerechtelijke bescherming door aanstelling van een voorlopig bewindvoerder dan wel via buitengerechtelijke bescherming waarbij de regels van de lastgeving van toepassing zijn. LM&DS adviseert u over de diverse mogelijkheden en begeleidt u bij de procedure.

Verder staan onze advocaten u ook bij inzake verblijfs- en aanverwante problematiek kinderen, onderhoudsgeld en nog veel meer.

CONTACT

Heeft u vragen in verband met het jeugdrecht? Laat u bijstaan door onze advocaten, specialisten in het familierecht.

Contacteer ons

Om uw surfervaring te verbeteren maakt LM&DS gebruik van cookies. Meer informatie   OK