Menu 015 55 00 31 Opzegcalculator Inloggen
Home Nieuws Afschaffing wachttijd bij alcoholcontroles ?

Afschaffing wachttijd bij alcoholcontroles ? (06/09/2023)

Wanneer een chauffeur op de dag van vandaag een alcoholtest (ademtest) moet ondergaan, voorziet de wet in de mogelijkheid om een wachttijd van 15 minuten te vragen. Deze wachttijd werd ingevoerd om zogenaamd "vals positieve" testen uit te sluiten : immers, wanneer men net een glas alcohol gedronken heeft, is het mogelijk dat de restjes alcohol in de mond een verhoogd resultaat geven terwijl de alcohol niet is opgenomen in het bloed. 

De nieuwe generatie blaastoestellen zou hier echter reeds rekening mee houden en deze "mondalcohol" wegfilteren zodat vals-positieve resultaten onmogelijk zouden zijn. 

Of het nieuwe apparaat de verwachtingen inlost, blijft af te wachten. 

De minister van mobiliteit kondigde reeds aan dat de aangepaste wetteksten momenteel ter goedkeuring voorgelegd werden, met de bedoeling om de nieuwe procedure reeds toe te passen tijdens de BOB-campagne van de winter 2023-24. 

Heeft u een positieve alcoholtest afgelegd of heeft u hier vragen over, dan kan kan u steeds de specialisten verkeersrecht van LM&DS contacteren, die u verder kunnen helpen. 

 

Bericht geplaatst door Yves Mertens en Ellen Broothaers, advocaat op 06/09/2023.

Graag op de hoogte blijven en 
uitnodigingen voor onze infosessies ontvangen?

Schrijf in voor onze nieuwsbrief