Menu Bel 015 55 00 31 Inloggen
Home Verreffening en verdeling

Verreffening en verdeling

Alles wat te maken heeft met de verreffening en verdeling van goederen valt onder het familierecht. LM&DS advocatenkantoor zorgt voor specialisten ter zake, die u correct begeleiden in het nemen van de juiste beslising.

U wordt in twee situaties geconfronteerd met een vereffening en verdeling, namelijk bij echtscheiding of het beëindigen van een wettelijke of feitelijke samenwoning enerzijds en bij het openvallen van een nalatenschap anderzijds. Beide situaties vragen een specifieke aanpak en sterke kennis waarover onze advocaten bezitten.

Vereffening en verdeling huwgemeenschap/onverdeeldheden

Wanneer een feitelijke of wettelijke samenwoning dan wel een huwelijk wordt beëindigd, dienen respectievelijk de onverdeeldheden en de huwgemeenschap verdeeld te worden.

Wij behartigen uw belangen bij de financiële afhandeling in het kader van deze onverdeeldheid. Wij begeleiden u zowel bij een minnelijke verdeling dan wel een verdeling via gerechtelijke weg waarbij een vereffeningsnotaris wordt aangesteld.

Vereffening-verdeling Nalatenschap 

Wanneer u erfgenaam bent in een nalatenschap of u bent begiftigd via een testament, beantwoorden wij al uw vragen betreffende de nalatenschap van de overledene.

LM&DS beschikt over alle competenties om uw belangen te behartigen. 

Indien geen minnelijke oplossing mogelijk is, kunnen onze advocaten voor u een procedure vereffening-verdeling van de erfenis opstarten waarbij de rechtbank een vereffeningsnotaris zal aanstellen. LM&DS begeleidt u zowel in de procedure voor de notaris als voor de rechtbank.

Contact

Maak een afspraak met een van onze advocaten of stel uw vraag. Wij zorgen voor een passend antwoord en bezorgen u de begeleiding die u nodig heeft bij de vereffening en verdeling van uw goederen.

Contacteer ons

Om uw surfervaring te verbeteren maakt LM&DS gebruik van cookies. Meer informatie   OK